Передплата 2024 «Добрий господар»

У МЗС України пояснили, навіщо кримським окупантам вода

  • 15.09.2020, 15:35
  • 752

Російські окупанти під приводом "гуманітарної катастрофи" в анексованому Криму хочуть отримати водні ресурси на прискорений розвиток військових об’єктів

Про це йдеться в заяві МЗС України.

У відомстві зазначили, що такі дії російських окупантів є воєнним злочином.

«Очевидним є і той факт, що потреба у водних ресурсах зростає на тлі колонізації півострова — стрімкого зростання населення в рамках цілеспрямованої політики заміни демографічного складу Криму», — йдеться у заяві.

Крім того, в Україні відповіли на звинувачення Росії в порушенні прав людини.

«Будь-які заяви про нібито порушення норм міжнародного права Україною у зв’язку з припиненням водопостачання є нікчемними з точки зору міжнародного права і, очевидно, покликані на те, щоб „призначити винного“ за витрати, які РФ несе уже сьомий рік внаслідок незаконної окупації Криму та розгортання масштабної мілітаризації півострова, за яку сплачують російські платники податків», — заявили в МЗС України.

Читайте також: «Жодної води окупантам!»: кримчанин звернувся до української влади (відео)

Як відомо, в Росії раніше заявили, що «водна блокада Криму» може розцінюватися як «порушення Україною своїх правозахисних зобов'язань, закріплених у міжнародних документах».

Раніше повідомлялося, що Росія в анексованому Криму фактично забирає воду у простих людей для потреб своєї армії.

Нагадаємо, 13 вересня, у Росії пройшов єдиний день голосування на виборах різних рівнів. Росія провела ці «вибори» й на окупованих територіях Криму та Севастополя.

Схожі новини