Передплата 2024 «Добрий господар»

Гучні весілля завели Коломию у "червону зону"

  • 30.08.2020, 14:15
  • 2 600

Другий тиждень поспіль місто Коломия, що на Прикарпатті, потрапляє у «червону зону» за рівнем поширення коронавірусу. Мер Ігор Слюзар каже, що усе через проведення масових весіль з якими неможливо боротися

Про це він розповів «Суспільному».

Слюзар каже, що захворюваність щодня продовжує рости на 20−30%, а лікарні переповнені. Переконує, що з 29 серпня у місті працюють лише продовольчі магазини та ринки, аптеки, установи банківської та страхової сфери, заклади приватної медичної та ветеринарної практики. Все інше закрили.

Головним джерелом захворювання мер називає весілля, які проводили до 8 серпня. Але додає, що, хоч ця хвиля вже завершується, у місті знову починаються весілля.

«І це тоді, коли в селі, в шатрі, 500 чоловік, а на жаль, у нас є така традиція. І проконтролювати це… Поліція приїжджає, штрафує. Але коли 500 чоловік-легенів гуляє — з ними вже нічого не можна зробити», — каже Слюзар.

Читайте також: Самбір показав «червоній зоні» «червону картку»

Він додає, що до 28 серпня місто мало послаблення карантину, але головний санітарний лікар області Руслан Савчук наголосив: якщо місцева влада не виконає вимоги уряду щодо «червоної зони», то місто закриє на карантин Нацгвардія.

«Таке рішення було ухвалене. Якщо ми не можемо забезпечити виконання карантинних умов — набирає чинності умова ізоляції населених пунктів від інших територій», — розповідає міський голова Коломиї.

Негативно на ситуацію із коронавірусом впливає і передвиборча пора, вважає Слюзар. За останній тиждень під ратушею відбулося п’ять протестів.

Не тільки Коломия так гуляє весілля

На початку серпня у Чернівецькій області Кіцьманський район потрапив до «червоної зони» карантину через «вибух» коронавірусу після трьох масових весіль.

«Велелюдні весілля в буковинському стилі із розмахом, 300, 400, 500 гостей на одному весіллі. Три таких весілля і загнали весь район у так звану червону зону», — розповідав тоді глава Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Схожі новини