Передплата 2024 «Добрий господар»

Самбір показав «червоній зоні» «червону картку»

Закінчилася сесія Самбірської міської ради, на якій депутати мали висловити своє ставлення до того, що місто потрапило у «червону зону» карантину. Прийшли навіть ті обранці, які, як правило, на сесії не ходять - з різних причин. Що свідчить, що це дуже болюче питання...

Як і очікувалося, міський голова Юрій Гамар та депутати висловили своє «фе» рішенню Центральної комісії з надзвичайних ситуацій. Вони вважають, що формула, за якою місто потрапило у «червону зону», неправильна.

У Ратуші підрахували: якщо в день захворіє на коронавірус одна людина, і так буде протягом 14 днів, то місто знову автоматично «червоніє», хоча статистика не є аж надто страшною. Виходячи з цього, рішення Києва стосовно Самбора місцеві обранці вважають необґрунтованим і таким, що порушує Конституційні права громадян.

Виконавчі органи влади мають забезпечити повноцінну життєдіяльність міста — мусять працювати усі заклади, має їздити транспорт. Міська рада рекомендувала поліції утриматися від штрафів підприємців, які працюватимуть.

До речі, станом на 13.00 сьогодні адмінпротоколи за порушення карантину поліція склала на 17 суб`єктів господарювання. Депутати звертатимуться до всіх — від президента і закінчуючи головою ЛОДА — негайно скасувати для міста «червону зону». Рішення обранців підтримали близько двох сотень підприємців, які зібралися під Ратушею. Сприйняли його оплесками.

Бізнес заледве оговтався від карантину в березні-квітні…

Іншими словами, Самбір показав «червоній зоні» «червону картку». Завтра бізнесмени звично виходять на роботу, при цьому обіцяють суворо дотримуватися карантинних умов і сподіваються, що поліція їх не штрафуватиме. Хоча для поліції вказівка зверху обов`язкова для виконання.

Зрештою, як і обов`язковим для виконання на самоврядній території є рішення органу місцевого самоврядування.

Схожі новини