Передплата 2024 ВЗ

Симптоматика коронавірусу змінилась

  • 22.08.2020, 19:29
  • 981.4K

Спочатку був грипоподібний стан, а тепер - закладений ніс та запальна температура

Про це заявила в проєкті «Балючі теми» Наталія Тімко — головний епідеміолог Львівщини та лікар-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні.

«Спочатку поступали пацієнти з грипоподібним станом, високою температурою. Більше скаржилися на те, що пече в грудях. Таке враження, що там просто пече вогнем, відчуття, як хтось сказав, що мені чайник з водою на груди поставили. То тепер більше людей… з температурою 37−37,2. Є відчуття інородного тіла в горлі, як ком в горлі, кажуть люди, стоїть. Хтось каже, що йому важко вдихнути, і такі симптоми, таке буває, що нібито особливих нема, ніс заклало. Дуже багато є зараз тої аносмії. Центр громадського здоров’я України розробив низку тренінгів для лікарів, базуючись на досвіді Європейських країн. Тобто власне втрата нюху — аносмія, належить до рідкісних симптомів, а в нас це сьогодні мало не провідний симптом, який з перших днів починається», — повідомила епідеміолог.

Далі в інтерв’ю детально та вичерпно про: коронавірус і чи треба боятися захворіти, чому у хворих на підступний вірус з часом змінились симптоми. Які загрози у тому, що в реанімації інфекційної лікарні лише одне вільне ліжко, як пережити спалах коронавірусу восени…

Автор проекту — Наталія Балюк — головний редактор газети «Високий Замок». Обговорює з гостями гострі теми, про які ви хотіли б дізнатись (але боялись чи соромились запитати). Буде цікаво, відверто, гостро і, місцями, боляче.

Схожі новини