Як обрати смачну диню: три корисні поради
- 29.07.2020, 20:15
- 1 343
Медова і запашна диня є одним із атрибутів, за які ми любимо літо
Фахівці радять звертати увагу на 3 головні ознаки, аби не помилитися у виборі дині, пише rbc.ua.
Першим критерієм є аромат. Якщо ви відчуваєте запах зелені, то плід незрілий. Такі дині полюбляють постачальники, адже їх зручно транспортувати. А ось стиглий плід має яскраво виражений цукровий аромат. Нюхати диню потрібно біля хвостика і збоку. Якщо відчуваєте однаково приємний запах — сміливо купуйте.
Можна спробувати вибрати солодку диню «на дотик». Шкірка стиглої дині повинна злегка пружинити. Якщо вона жорстка, то ще недостигла, а якщо пальці сильно провалюються, то диня перезріла і скоро зіпсується.
Треба звертати увагу на специфічні жовті смуги уздовж плоду. Така диня має бути неймовірно солодкою.
Як правильно зберігати і вживати диню
Розрізану диню не можна зберігати за кімнатної температури. Якщо не з'їли весь плід за раз — приберіть його в холодильник.
Крім того, фахівці не радять вживати диню в поєднанні з холодною водою, кисломолочними продуктами, алкоголем, тому що ви ризикуєте отримати розлад шлунка.