Передплата 2024 ВЗ

Законопроєкт про референдум ухвалили в першому читанні

  • 18.06.2020, 15:35
  • 605

Монобільшість у Верховній Раді в першому читанні ухвалила законопроєкт "Про народовладдя через всеукраїнський референдум"

«За» проєкт закону № 3612 від 9 червня 2020 року, внесений президентом України Володимиром Зеленським, проголосували 252 народні депутати.

«Проти» — 41 нардеп, «утрималися» — 53, не голосували — 31.

Згідно із законопроєктом, всеукраїнський референдум за народною ініціативою оголошують на вимогу не менш ніж 3 мільйонів громадян України, які мають право голосу. Оголошує проведення референдуму президент своїм указом. На всеукраїнський референдум може виноситися тільки одне питання.

Читайте також: «Якщо не виставити запобіжників проти антидержавних дій, закон про референдум буде міною сповільненої дії«

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про референдум, який реалізує конституційне право українців на волевиявлення.

Нагадаємо, 16 травня голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявляв, що законопроєкт про референдум вже переданий на розгляд Венеціанської комісії, після чого за нього голосуватиме парламент.

Зі свого боку представник глави держави у Верховній Раді Руслан Стефанчук повідомляв, що команда Зеленського розробила законопроєкт про референдум, на який винесуть питання про формат переговорів із Росією.

Також Стефанчук говорив, що на всеукраїнський референдум необхідно виносити питання, які об'єднують громадян, а не призводять до розбіжностей у суспільстві.

Народні депутати від фракції «Слуга народу» озвучили перші питання, які парламент може винести на загальнонаціональний референдум.

Дмитро Разумков розповів, чи винесуть на референдум питання про «особливий статус» Донбасу

Схожі новини