Передплата 2024 ВЗ

"Це дурість", - Лукашенко про ізоляцію в квартирах під час пандемії коронавірусу

  • 02.04.2020, 19:56
  • 875

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що масова ізоляція в квартирах, навпаки, може сприяти погіршенню стану для тих, хто вже заразився тим чи іншим вірусом

Лукашенко висловив упевненість, що в Білорусі немає тієї ситуації з коронавірусом, щоб закривати цілі міста і оголошувати тотальний карантин, повідомляє Еспресо з посиланням на БелТА.

На думку президента, масова ізоляція в квартирах, навпаки, може сприяти погіршенню стану для тих, хто вже заразився тим чи іншим вірусом.

«Це не проблема. Ми за добу нейтралізуємо місто (якщо це знадобиться — Ред.). Але чого це нам буде коштувати, скільки буде тоді смертей? Ми вже потім будемо вихоплювати з квартир людей, які будуть важкі, і відразу їх на штучну вентиляцію легенів. І що, ми врятуємо цих людей? Тому не треба дурістю займатися. Нас же завжди вчили: треба, щоб провітрене приміщення було, на свіжому повітрі та інше», — розповів Лукашенко.

Станом на четвер, 2 квітня, в Білорусі виявили 163 випадки інфікування коронавірусом, чотири людини померли.

У зв’язку з пандемією COVID-19 в багатьох країнах оголосили надзвичайний стан, закрили кордони для іноземних туристів, призупинили роботу шкіл, університетів, торгових центрів, скасували культурні та спортивні заходи, людей просять залишатися вдома.

Схожі новини