Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Маска на Пасху". Фотожаби щодо відміни традиційного Великодня стали хітом соцмереж

В Україні продовжили карантин до 24 квітня, а це означає, що Пасху ми відсвяткуємо вдома. Саме через це українські карикатуристи і творці фотожаб створили новий жарт з приводу “відміни Великодня”.

Ще 12 березня на території України ввели карантин, який зобов’язав жите­лів країни залишатися, за можливості, вдома. З цього приводу зачинилися усі торговельні центри, розважальні комп­лекси і магазини, за винятком продукто­вих відділів і аптек. Такі жорсткі правила стосуються і масових церковних служб, а Пасха — це саме такий захід.

Після того, як український уряд про­довжив карантин до 24 квітня, хрис­тияни почали дуже переживати. Бо ж призначена на 19 квітня Пасха має від­бутися без звичних обрядів. Президент Володимир Зеленський через це вирі­шив організувати спеціальну програму «Пасха вдома», яка дозволить уникнути масового скупчення людей у церквах. А під час наради з українськими губерна­торами Зеленський закликав встанови­ти на Великдень наряди патрульної по­ліції на церковних подвір’ях, щоб вчасно відреагувати на велику кількість народу, що збереться в одному місці. Окрім того, уряд зараз розглядає ініціативу відсвят­кувати Великдень по відеоконференції, на що погодилися українські патріархи.

Депутат від фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький про­коментував пропозицію президента Во­лодимира Зеленського: «І от наступний апостол, який розкаже християнам, як святкувати Великдень. До чого тут пре­зидент? Можна звернутися до церков, що було зроблено, можна обмежити кількість людей у приміщенні чи дистан­цію між ними, але визначати, як святку­вати Великдень, може лише апостол!».

Українці не можуть заспокоїтися і створили фотожаби, що поєднують сим­вол карантину — захисну маску і тради­ційний пасхальний візерунок, який на­носять на яйця-крашанки. «Маска на Пасху» — так підписують автори свої фотожаби.

Читайте також: Медичні маски стали популярним аксесуаром

Схожі новини