Передплата 2024 ВЗ

Окремі медбригади та тоновані вікна в палатах: київські лікарні готуються до прийому VIP-пацієнтів

  • 25.03.2020, 19:32
  • 1 566

Департамент охорони здоров’я Київської міської держадміністрації розіслав медичним закладам міста наказ про особливі умови лікування “особливих пацієнтів”.

Про це повідомляє Bihus.Info.

Причина видачі такого наказу в документі не пояснюється, але очевидно, що нею стало поширення коронавірусу. В наказі йдеться про осіб, щодо яких здійснюється державна охорона, по суті — це всі чиновники високого рівня країни. Департамент визначив перелік медзакладів, які повинні будуть приймати таких пацієнтів та прописав особливі вимоги до утримання хворих.

У визначеному Департаментом переліку — 17 медзакладів, серед яких Олександрівська лікарня, Дитяча клінічна лікарня № 7 та Київський міський центр дитячої нейрохірургії.

Читайте також: «У мене немає дому»: найбільше від карантину потерпають безпритульні люди

Серед головних вимог — окремі, ізольовані від інших приміщень, палати площами не менше 13 квадратних метрів з затіненими вікнами. Палати повинні мати зручні комунікації з операційним блоком, діагностичним та іншими відділеннями. Також передбачена наявність окремого резерву лікарських засобів та розгортання знову таки окремих сестринських цілодобових постів у вищевказаних палатах або ж біля них. Ще закладам наказали зарезервувати окремі операційні і забезпечити їх необхідними ліками, медичними засобами та обладнанням.

Спеціальні вимоги Департамент прописав і до професійного складу бригад медичної допомоги для VIP-пацієнтів. В них має бути по чотири людини — лікар, двоє фельдшерів і водій. Всі вони повинні мати досвід роботи в закладах екстреної медичної допомоги не менше 5 років. Якщо таких не знайдеться, то бригади повинні формуватися з «найбільш кваліфікованих медичних працівників».

Коло людей, які будуть користуватись VIP-режимом в наказі визначено, як «особи, щодо яких здійснюється державна охорона». Державна охорона за законом надається цілому ряду посадових осіб, зокрема — президенту, прем’єр-міністру, генпрокурору, голові Конституційного суду, міністру закордонних справ тощо.

Схожі новини