Майже 25% шкільних меню в Україні не відповідають нормам – дослідження
- 10.02.2020, 16:57
- 609
За 2019 рік у приблизно 25% двотижневих шкільних меню в українських закладах освіти виявлено порушення щодо норм натурального харчування. Необхідні показники подекуди виконувались лише на 64-83%.
Про незбалансованість шкільних меню у деяких школах розповіли у Держпродспоживслужбі, пише 24 канал.
Виконувач обов`язків голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко пояснила, що така ситуація спричинена, перш за все, обмеженим асортиментом харчових продуктів у закладах освіти.
Дітям не вистачає молока, масла вершкового, сметани, сиру кисломолочного, яєць, фруктів, соків, овочів. Продукти тваринного походження учні отримують лише на 40−60% від норми.
За 2019 рік було перевірено майже 13,5 тисяч примірників двотижневого шкільного меню.
Ольга Шевченко пояснила, що служба постійно контролює питання належної організації харчування дітей у школах та видає відповідні рекомендації.