Передплата 2024 «Добрий господар»

Юрій Бірюков виклав у мережу платіжку як внесок Порошенка на заставу для генерала Марченка

"Ми не кидаємо своїх"

Активіст і волонтер Юрій Бірюков на своїй сторінці у Facebook виклав скан платіжного доручення на суму понад 19 мільйонів гривень, які фонд експрезидента Порошенка перерахував як частину застави для звільнення з-під арешту генерала Дмитра Марченка.

Коментуючи документ, Бірюков, зокрема написав:

«Прізвище Петра Порошенка у назві фонду, прізвище Дмитро Марченко — у призначенні платежу.

Вони якось були знайомими, кілька разів перетиналися, та навряд чи це можна назвати «знайомством». Верховний Головнокомандувач і один з керівників ЗСУ.

Фонд Порошенка — знакова назва для армії. Аптечки і ремонти, озброєння і техніка, обладнання і продовольство. Стільки-то сотень мільйонів благодійної допомоги на розвиток армії.

Центр Марченка — знакова назва для армії. Обмундирування і екіпірування, новий польовий раціон і нова система харчування. Стільки-то тисяч людино-днів напруженої праці спеціалістів з розвитку армії.

Прізвища перетнулися. Ліпше б — за інших оставин. Та ми не кидаємо своїх. Ніколи".

Нагадаємо, вчора Петро та Марина Порошенко долучилися до благодійної акції, оголошеної громадськими активістами на підтримку кіборга, генерала Дмитра Марченка, який за надуманими звинуваченнями перебуває у СІЗО. Про це лідер партії «Європейська Солідарність» повідомив під час благодійного концерту гурту «Ot Vinta».

Схожі новини