Передплата 2024 «Добрий господар»

Легалізація грального бізнесу, впорядкування видобутку бурштину та кадрові зміни: які рішення ухвалив уряд на засіданні в неділю

  • 30.09.2019, 08:34
  • 854

У неділю, 29 вересня, Кабінет міністрів на своєму засіданні схвалив Програму дій уряду. Що саме вона передбачає, у пресслужбі Кабміну не повідомили ще.

Про це пише ТСН.

Також уряд зробив низку кадрових призначень:

— у Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Мєтєлєву Інну Дмитрівну — заступником міністра; Свириденко Юлію Анатоліївну — заступником міністра;

— у Міністерство енергетики та захисту довкілля Ставчук Ірину Іванівну — заступником міністра;

— у Міністерство розвитку громад та територій Чаплінського Юліана Михайловича — заступником міністра з питань європейської інтеграції.

Кабмін схвалив низку звільнень:

— у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості Бойко Наталію Андріївну — з посади заступника міністра з питань європейської інтеграції;

— у Фонді державного майна Асташева Євгена Вікторовича — з посади заступника голови;

— у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості Немчинова Максима Олександровича — з посади державного секретаря міністерства;

— у Державній аудиторській службі України Гаврилову Лідію Володимирівну — з посади голови.

Схвалені законопроєкти:

Кабмін ухвалив пакет проєктів законів для впорядкування діяльності з видобутку бурштину, про це йшлося на нараді у президента 2 вересня. Зміни передбачають, зокрема, скасування процедур додаткового погодження дозволів на користування надрами з боку відповідних обласних рад, продаж дозволів через відкриті електронні аукціони тощо.

Також схвалено проєкт закону щодо легалізації грального бізнесу в Україні, який передбачає, що азартні ігри будуть проводитися виключно на території готелів, на гральному обладнанні з використанням програмного забезпечення, яке відповідає міжнародним стандартам.

Уряд схвалив проєкт закону щодо підвищення ефективності використання коштів Державного фонду регіонального розвитку. Зміни передбачають посилення відкритої конкуренції між проєктами, які подаються на фінансування за рахунок фонду лише через прозорі конкурсні процедури після доведення економічної або соціальної ефективності.

Уряд розпочав роботу над інструментами здешевлення кредитів для купівлі земель сільськогосподарського призначення. Відповідне розпорядження Кабмін ухвалив на засіданні.

Схожі новини