Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дієтолог порадила корисні страви із кавуном та динею

  • 21.07.2019, 19:58
  • 598

Шматочки кавуна і дині можна додавати до салатів, а крім того, готувати з цих ягід корисний квас.

Про це повідомила лікар-дієтолог Оксана Скиталінська передає УНН.

«Треба відходити від традиційних уявлень, що диня і кавун — це лише десерт, ні. Це, крім того, ще й незвичний смак салату. Берете зелений салат, берете шпинат, помідори і туди ріжете шматочки кавуна або дині. Можна додати туди шматочок камамберу, пармезаном усе посипаєте. І виходить незвичний, дуже цікавий пікантний смак. Треба дивитись ширше», — порадила Скиталінська.

Крім того, за її словами, з цих ягід можна приготувати квас. Для цього необхідно взяти м'якіть кавуна, додати туди трошки води, на три літри рідини додати ще 1 ст. ложку цукру і залишити це все в скляній банці, прикривши серветкою, на два дні. Періодично страву слід помішувати, оскільки там триватиме молочнокисле бродіння. Через два дні напій слід процідити, покласти в холодильник і вживати охолодженим.

«Ми отримуємо чудовий пребіотичний напій, який живить, в тому числі нашу кишечку мікрофлору, тож будемо краще думати, краще виглядати, нормалізуємо стан імунної системи і так далі», — додала дієтолог.

Щоб шкіра завжди виглядала молодою, була достатньо зволоженою та красивою, потрібно споживати продукти, багаті на клітковину, омега-3 та пребіотики.

Схожі новини