Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Медведчук ніде в світі не може представляти Україну, – Офіс президента

  • 19.07.2019, 18:06
  • 470

Президент Володимир Зеленський не уповноважував кума російського президента Віктора Медведчука представляти Україну на міжнародних майданчиках.

Про це йдеться на сайті «Українська правда».

«Президент жодним чином не уповноважував пана Медведчука представляти позицію України ні в Європарламенті, ні на будь-яких інших міжнародних майданчиках.

Ніде в світі Медведчук не може представляти Україну — тільки себе самого і ще, може, своїх колег або різного ступеня кревності.

Ми застерігаємо всіх міжнародних партнерів України від можливої ​​дезорієнтації щодо принципів зовнішньої політики України, яка може бути викликана діями цієї особи (Медведчука — ред.)".- Відповідь Офісу президента на запит LIGA.net.

В ОП додали, що висловлювати свою позицію можуть тільки посадові особи, відповідальні за зовнішню політику України.

Запрошення Медведчука не було офіційною ініціативою Європарламенту. Оформити запрошення і організувати подібний захід може будь-який євродепутат. На сайті Європарламенту дана зустріч не анонсувалася.

Медведчук заявив, що для припинення війни в Донбасі Україна повинна піти на прямі переговори з проросійськими сепаратистами, які контролюють частину Луганської та Донецької областей, а також з Москвою.

Також багато говорилося про необхідність скасування санкцій, так як вони нібито не мають ніякого ефекту.

Раніше повідомлялося, Медведчук зібрав на"круглий стіл" в Європарламенті проросійських євродепутатів. де представив свій «план для відновлення миру в Україні».

Схожі новини