Передплата 2024 «Добра кухня»

Обшуки у Бірюкова: ДБР нічого не знайшло, забрали неробочу флешку і два блокноти

  • 26.06.2019, 15:52
  • 477

Кандидат у народні депутати Юрій Бірюков розповів, що Державне бюро розслідувань нічого не знайшло, а забрало неробочу флешку і два блокноти. 

Про це він повідомив журналістам після обшуків, передає «Прямий».

«Що найбільше всього здивувало, яке відношення я маю до Державного бюро розслідувань і їх повноважень, якщо я ні разу не був за 5 років державним службовцем. Взагалі ні в якому статусі», — розповів Бірюков.

Він зазначив, що був радником Міністра оборони поза штатом.

«Коли батьківщина потребувала в 2014 році допомоги волонтерів, ніхто не обурювався і не забороняв нам, як волонтерам прийти в Міністерство оборони і допомагати армії. А в 2019 році — це стало об'єктом, якогось розслідування, яке вони толком не пояснили. Просто провели і все», — повідомив волонтер.

Бірюков наголосив, що не мав повноважень підписувати документи і не був службовою особою Міністерства оборони.

«Що це було, тепер будуть розбиратись адвокати», — додав він.

«Мені не прид'явили ні про те, що я підозрюваний, ні про те, що я свідок», — наголосив Бірюков.

Також він зазначив, що під час обшуків у нього вилучили флешку, яка не є робочою і два чорновики.

Бірюков пояснив, чим можуть бути викликані обшуки ДБР у нього в домі.

«За п'ять років у Міністерстві оборони ми зламали корупційних схем на 10 мільярдів гривень. Причому, основні корупційні схеми були зав'язані на поставці речового забезпечення, стабільно починаючи з 2008 — 2009 року. І на продовольчому забезпеченні, де ми не встигли закінчити провести реформу, тобто вона проведена на 50% військових частин. Ми вибивали фірми, які зайшли в 2007 році. Ми 5 років боролись з цими фірмами. Дивне співпадіння, позавчора я зареєстрований кандидатом в депутати, три тижні тому я закінчив роботу в Міністерстві оборони і зараз приходять співробітники ДБР, які взагалі не відносяться до волонтерів — це не співпадіння?», — зауважив волонтер.

Бірюков наголоси, що обшуки ДБР проводили близько двох години.

«Мені складно зараз судити, хто на що зав'язаний. Тому що реально треба дивитись, що це за кримінальні справи, які це фірми, а потім просто згадувати, як групи впливових людей стоять за якою фірмою. Те, що ми зробили в 2015 році — це збісило фірм, коли ми повністю відкрили поставки міністерства оборони. Тому, що до 2015 року це було дві-три фірми. Не було ніякої документації в відкритому доступі.

Це перше, що ми почали робити. Ми почали публікувати всю технічну документацію на речове забезпечення в відкритому вигляді на сайті. До цього ніхто такого не робив. Завжди технічні умови на будь-який елемент належав якомусь бізнесмену і бізнесмен на цьому добре заробляв. Ми всі ці технічні умови розробили самі і виклали на сайті Міністерства оборони і безоплатно постачальники ними користуватись. І звісно це збісило певну групу впливових людей", — додав він.

Схожі новини