Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найближчими днями Україну накриють потужні магнітні бурі: як вберегтися

  • 27.03.2019, 14:35
  • 1 137

Впродовж 27−28 березня метеозалежні люди відчуватимуть нездужання.

З початку і до кінця тижня метеозалежним людям мало не здасться, адже починаються потужні магнітні бурі. Пік припаде на середу і четвер, повідомляє «Сьогодні».

Саме в ці дні шторм на Сонці дістанеться земної поверхні. Якщо є проблеми із серцево-судинною системою — обов'язково це враховуйте. Фахівці рекомендують 27 і 28 березня не перевтомлюватися, не вживати спиртні напої та напої, що містять кофеїн, не переїдати.

В період потужних магнітних бур навіть у здорової людини може розболітися голова, з'явитися втома і нездужання, а також безпричинно погіршитися настрій. Люди, які найбільше залежні від перепадів космічної погоди, більш чітко відчувають на собі навіть незначні сплески сонячної активності.

У особливо чутливих людей під час магнітних бур організм реагує гостріше: порушується робота серцево-судинної системи, загострюються хронічні захворювання, може підвищуватися артеріальний тиск і рівень адреналіну в крові, з'являються занепокоєння і страхи.

Щоб уникнути негативного впливу сонця в період магнітних бур, медики рекомендують не навантажувати себе надмірною фізичною роботою, більше відпочивати, гуляти на свіжому повітрі, уникати стресових ситуацій, а також дотримуватися правильного раціону харчування і водний режим. Також під час магнітної бурі обмежте далекі переміщення і поїздки і обов'язково тримайте під рукою необхідні ліки.

Схожі новини