Передплата 2024 «Добра кухня»

«Деякі іноземці скасували бронювання у готелях…»

На потік туристів у святковий період дещо вплинув воєнний стан.

Цього року на новорічно-різдвяні вакації у місті Лева очікують 350 тисяч гостей (з 31 грудня 2018 року по 9 січня 2019 року). Це певний спад. Торік у Львові в цей період побували майже півмільйона туристів.

Як повідомила «ВЗ» начальник управління туризму Львівської міської ради Галина Гриник, на потік туристів у святковий період дещо вплинув воєнний стан. Мовляв, хоча у Львові його не було, деякі іноземці скасували бронювання в готелях… «350 тисяч — також хороша цифра, — запевняє чиновниця. — Дехто приїжджає лише на Новий рік чи Різдво, інші — на всі свята. Найбільше гостей приїде з України, а саме з Києва та Одеси (далі у рейтингу Вінниця, Дніпро, Харків, Запоріжжя). Чому саме зі столиці та Південної Пальміри? Бо Львів має з Києвом і Одесою хороше транспорт¬не сполучення. Плюс у цих містах ми робимо промоцію Львову на різних туристичних виставках. Серед іно¬земців будуть поляки, німці, італійці, англійці, чехи, іспанці, словаки, білоруси, турки, американці…».

«Українські туристи запитують у центрах туристичної інформації про те, де можна у Львові відчути автентичний дух Святого вечора, в якому ресторані накривають стіл із 12 стравами, — розповіла пані Гриник. — Зокрема, хочуть почути під час вечері колядки, ознайомитися з галицькими традиціями святкування. Туристичні фірми навіть організовують тематичні поїздки до Львова, де в ціну вже включена Свята вечеря у ресторані».

Журналіст «ВЗ» знайшла на сайтах турфірм чимало пропозицій святкування Різдва у Львові. За 700−900 гривень вам проведуть коротку екскурсію центром (українською, російською чи англійською мовами), потім відведуть у ресторан, де чекатиме святковий стіл з 12 стравами. Після вечері до туристів навідається вертеп (включено у ціну).

«Наше завдання — аби гості з інших регіонів України поринули у святкову атмосферу і зрозуміли, що це не сценарій для туристів, а стиль святкування галичан, — наголосила Галина Гриник. — Такі проекти для гостей Львова реалізовують не лише турфірми, а й громадські організації, зокрема «Молода Лемківщина».

Схожі новини