Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Місячна зарплатня Ганущина перевищить 42 тисячі гривень

Голові Львівської обласної ради і двом його заступникам збільшили премії.

На бюджетній сесії Львівської обласної ради депутати не обділили її керівництво — голову та двох його заступників. На 2019 рік їм затвердили на 20% вищі премії, ніж цього року. Зараз голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин в середньому заробляє на місяць понад 39 тисяч гривень, а з нового року у його гаманці буде 42 тисячі 241 грн.

Як повідомила «ВЗ» головний бухгалтер Львівської обласної ради Мирослава Стрипа, підвищення зарплат голові облради та його заступникам — вимога постанови Кабміну. «Не робимо якоїсь „отсебятини“, все по законодавству, — наголосила пані Мирослава. — У постанові, зокрема йдеться, що премії затверджують на сесії депутати».

Цього року посадовий оклад Олександра Ганущина становить 15 тисяч 400 гривень. Мирослава Стрипа каже, з нового року оклад не зміниться, зросте лише премія. Якщо тепер її нараховують у розмірі 80% від посадового окладу, то з нового року це буде 100% від посадового окладу (15 тисяч 400 гривень).

Посадовий оклад першого заступника голови облради Андрія Білоуса — 13 тисяч 800 гривень. Таким оклад залишиться і у 2019 році. А ось премія суттєво зросте: була — понад 11 тисяч гривень, а стане 13 тисяч 800 гривень. Зараз пан Білоус в середньому заробляє на місяць майже 32 тисячі гривень (разом з преміями та надбавками за ранг), а з нового року матиме 34 тисячі 695 гривень.

Заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк заробляє трохи менше за свого колегу (першого заступника). Посадовий оклад Гірняка — 12 тисяч 400 грн., премія — майже 10 тисяч гривень. У новому році Гірняк матиме вищу премію — 12 тисяч 400 гривень. Відтак у 2019 році його заробітки в облраді зростуть на три тисячі гривень (зараз місячна зарплата — 30 тисяч 611 гривень, з нового року — 33 тисячі грн.).

«Зарплати на життя мені вистачає. Вважаю її цілком нормальною. Хоча у бізнесі заробляв більше, ніж у Львівській обласній раді, — сказав у коментарі для ВЗ» Володимир Гірняк. — В облраді мені цікаві речі, які роблю. Завжди займався громадською роботою і маю амбіції щось змінювати на позитивне. Люди, які очолюють відповідальні посади, мають отримувати достойні зарплати".

Володимир Гірняк розповів журналісту «ВЗ», що у новому році планує придбати для сім’ї нове авто. «Мав машину Toyota Camry, торік її продав, — каже. — Хочу купити більше авто, бо народився син, тепер маю четверо дітей».

Схожі новини