Передплата 2024 ВЗ

Наступного тижня Україна знову запропонує обмін заручниками

  • 15.12.2018, 17:58
  • 483

Українська сторона 19 грудня на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську знову пропонуватиме варіанти обміну заручників.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко сказала в ефірі телеканалу «Прямий», повідомляє Укрінформ.

«Остання у цьому році зустріч у Мінську відбудеться 19 грудня, і молимося, щоб Святий Миколай диво здійснив, щоб усе-таки нам вдалося просунутися в цьому питанні», — сказала Геращенко.

Читайте також: Україна готова забрати з окупованих територій усіх своїх в'язнів — Денісова

За її словами, українська сторона готова до найширшого компромісу. «Ми передавали офіційно під час переговорів у Мінську так званим представникам ОРДЛО, що готові помилувати 66 сепаратистів задля звільнення 19 військових та цивільних, яких вони утримують у своїх тюрмах. Відповіді — нуль на сьогодні, і так само вже більше ніж півроку не маємо відповіді на офіційну пропозицію передати 23 злочинців-росіян, яких затримали та засудили на великі терміни і які перебувають в українських тюрмах за війну на Донбасі та участь у підготовці терактів у різних містах України в обмін на політичних в'язнів Кремля Сенцова, Сущенка, Кольченка, Клиха, Панова, Гриба та інших громадян», — сказала віце-спікер парламенту.

Водночас те, що відповіді немає і, схоже, що Росія своїх громадян кинула, додала Геращенко, це не є приводом для того, аби українська влада опустила руки. Боротьба за звільнення наших моряків, заручників, військовополонених, політичних в’язнів триватиме, запевнила вона.

Схожі новини