Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сьогодні в Україні відзначають День сухопутних військ

  • 12.12.2018, 10:34
  • 809

Сьогодні, 12 грудня, в країні відзначають День Сухопутних військ Збройних Сил України.

Це професійне свято, яке щороку відзначають саме 12 грудня, після встановлення Указом Президента від 18.10.1997 року. Вперше ці війська сформували в Збройних Силах України ще в 1996 році. Підставою став Указ президента відповідно до статті 4 Закону України «Про Збройні Сили України». В Україні це найчисленніші війська, які за кількістю складають майже половину всіх Збройних Сил України. Сухопутні війська відіграють важливу роль, виконуючи свої функції не тільки у воєнний, але й у мирний час, пише znaj.ua.

До складу Сухопутних військ Збройних Сил України входять: механізовані і танкові війська, ракетні війська і артилерія, армійська авіація, аеромобільні війська, війська протиповітряної оборони. Сьогодні всі, хто має відношення до цих військ, святкують своє професійне свято. Основу керівництва угрупуванням Сухопутних військ складають оперативні командування: територіальне управління «Північ» — зі штабом в Чернігові, Південне — в Одесі і Західне — у Львові.

Військовослужбовців Сухопутних військ привітав і Президент України Петро Порошенко.

«Українські військові — наша гордість та надійна опора нашої незалежності. Завдяки вам Україна є і буде, завдяки вашій відвазі ми почуваємося захищеними, адже знаємо — ви не підведете, ваша воля до перемоги та любов до Батьківщини — непохитні! Слава Сухопутним військам Збройних Сил України! Слава Україні!», — написав він у Facebook.

Привітав українських воїнів і начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

«Сьогодні, перебуваючи у стані повної бойової готовності, Сухопутні війська у фронтових наметах і на блокпостах, у пунктах постійної дислокації та на полігонах, відзначають свій день.
Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, як провідний заклад вищої освіти Сухопутних військ, готує нові покоління високопрофесійних патріотів, фахівців механізованих і танкових військ, ракетних військ і артилерії, бойового (оперативного) та морально-психологічного забезпечення.
Пишаюсь нашими випускниками — Героями України, лицарями державних нагород, які демонструють приклади беззастережної вірності Військовій Присязі та своєму військовому обов’язку», — написав Ткачук.