Передплата 2024 «Добра кухня»

«До січня 2020 року весь громадський транспорт Львова матиме електронний квиток»

Такий оптимістичний сценарій озвучив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий

З початку 2019 року у місті Лева нарешті приступлять до впровадження в громадському транспорту електронного квитка. Проект виношують кілька років, дату впровадження переносили переважно через об’єктивні причини — мовляв довго визначали незалежного консультанта проекту. Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий запевнив на брифінгу, що до січня 2020 року весь громадський транспорт Львова матиме е-квиток, тобто готівка повністю зникне. За песимістичним прогнозом — електронну касу в маршрутках впровадять до травня 2020 року.

Наразі триває останній етап тендеру, збір пропозицій триватиме до 15 січня 2019 року. Фініш тендеру — квітень 2019 року. «Якість перевезень пасажирів залежить не лише від закупівлі нових одиниць транспорту. Це комплексне питання, яке включає впровадження електронного квитка, — відзначив чиновник. — Зараз інші міста України, які, начебто, впровадити е-квиток працюють за схемою: пасажир-готівка-перевізник. У Львові давно функціонує безготівкова модель оплати — QR-коди та термінали в електротранспорті. Та це не є електронним квитком. Якщо безготівкову оплату за проїзд назвати електронним квитком — то ми це давно впровадили.

До прикладу електронний квиток, який впровадили в Харкові — це безготівкова оплата проїзду. У них такою системою оплати користується 6%. У нас в електротранспорті є більше 15% користувачів. Але для нас електронний квиток має інше значення. У нашій схемі є пасажир-оператор-перевізник. Завдання оператора — зібрати кошти з пасажира в найрізноманітніший спосіб: абонеменом на тиждень, місяць, рік чи готівкою (останнє буде найдорожче). Далі оператор оплачує перевізнику за роботу (згідно із звітами). Тому Львів стане першим містом в Україні, де буде правдива система е-квитка".

Схожі новини