Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США вшанували жертв комунізму, в тому числі Голодомору

  • 08.11.2018, 09:29
  • 576

США поминають жертв комуністичних режимів у всьому світі, окремо відзначивши Голодомор як свідомо здійснений геноцид українців.

Про це йдеться в заяві Білого дому з нагоди Дня пам'яті жертв комунізму, повідомляє «Українська правда».

«З часу більшовицької революції в Росії 1917 року ми стали свідками наслідків тиранічної комуністичної ідеології — страждань, репресій і смертей. Комунізм підпорядковує невід'ємні права людини нібито добробуту всіх, що призводить до винищення свободи віросповідання, приватної власності, свободи слова і, що дуже часто, життя», — йдеться в заяві.

«Ці жахи включали в себе те, що українців навмисно морили голодом під час Голодомору, росіяни зникали під час Великого терору, камбоджійці гинули на „полях смерті“, а в берлінців стріляли, коли вони намагались втекти на свободу», — підкреслили в Білому домі.

У заяві йдеться, що жертви цих та багатьох інших звірств є свідченням незаперечного факту, що комунізм і прагнення до нього завжди будуть руйнівними для людського духу і процвітання людства.

Адміністрація США підтвердила намір «продовжувати просувати справу свободи і можливостей для всіх».

Як відомо, американський штат Вірджинія став 18 штатом, який приєднався до вшанування 85-х роковин Голодомору-геноциду 1932−1933 років в Україні.

4 жовтня Сенат США одностайним рішенням ухвалив двопартійну резолюцію, в якій Голодомор 1932−1933 рр. визнається геноцидом українського народу.

Схожі новини