Передплата 2024 ВЗ

В Індії створили найвищу статую у світі

  • 31.10.2018, 10:11
  • 817

Найвищу статую в світі звели в індійському штаті Гуджарад. Вона зображує Валлаббхаї Пателя — борця за незалежність Індії та заступника прем’єр-міністра країни до 1950 року. Висота статуї становить 182 метри.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді сказав, що «статуя єдності» стане головним визначним місцем країни, повідомляє «Прямий».

Зведення статуї коштувало близько 430 мільйонів доларів. За словами правління штату Гуджарад, половину коштів заплатили з місцевого бюджету, іншу половину — федеральна влада та громадяни, які зробили пожертви.

Проте не всі місцеві жителі вважають доцільним використання такої кількості коштів на статую. Фермер Рідж Гардекар Бі-бі-Гуджараті, який працював водієм на будівельному майданчику статуї, зазначив, що краще було б використати кошти «на фермерів у цьому регіоні».

Статуя не буде лишатися в статусі найвищої довго — правління західного штату Індії Махараштра будує меморіал королю-воїну Махатрі Шіваджі, висота якого має бути 190 метрів.

До зведення статуї Пателя в Індії найвищою була статуя Будди Весняного Храму в Китаї — її висота 128 м.

Відкрили статую планують 31 жовтня.

Валлаббхаї Патель був першим міністром внутрішніх справ Індії та заступником прем'єр-міністра. У країні його знали як «залізну людину Індії».

Схожі новини