Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українці назвали найбільшу проблему країни і це не війна, — опитування

  • 24.10.2018, 19:13
  • 668

Більшість громадян вважають корупцію найбільшою проблемою України, що заважає її розвитку.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно із Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з дослідженням, корупцію як найбільшу проблему назвали 79% опитаних. Причому війна на Донбасі зібрала менше голосів — 55%. Ще серед головних причин були названі олігархічне засилля в економіці (32%) і відсутність професіоналів у владі (30%).

Як зазначають соціологи, найбільші загрози українці вбачають насамперед в економічній сфері: економічний занепад, серйозна економічна криза (58%), збідніння населення, значне майнове розшарування (41,5%), знецінення гривні (36%), а усвідомлення пріоритетності цих загроз спільне для всіх регіонів України.

Опитування було проведене 16−28 серпня 2018 року в усіх регіонах України, за винятком анексованого Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей. Всього опитаний 2041 респондент віком від 17 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нещодавно оприлюднене опитування Київського міжнародного інституту соціології засвідчило, що в 2018 році українці почали давати хабарі частіше, ніж у 2015-му. Тоді опитані назвали корупцію третьою серед найсерйозніших проблем українців, на другому місці — збройний конфлікт на Донбасі, на першому були висока вартість життя і низькі зарплати.

Схожі новини