Передплата 2024 ВЗ

Москва розцінить будь-який напад на Білорусь як напад на Росію, — посол

  • 22.10.2018, 09:10
  • 454

Посол Р Ф в Білорусі Михайло Бабич заявив, що Москва розцінить будь-який військовий напад на Білорусь як напад на Росію.

Про це він сказав в інтерв'ю білоруському телеканалу «Беларусь 1», повідомляє ТАСС.

Таким чином посол прокоментував можливість створення постійної американської бази в Польщі, яку обговорювали президент США Трамп і президент Польщі Дуда 18 вересня у Вашингтоні.

«Звичайно, це фактор тривожний, і нехтувати ним не можна», — зазначив Бабич.

«Дуже важливий момент і для наших білоруських партнерів і, головне, для всіх тих, хто щось задумує: напад на Білорусь, будь-який у військовому плані, буде розцінюватися як напад на Росію з усіма витікаючими з цього наслідками», — підкреслив він.

«У насі із нашими білоруськими партнерами абсолютне взаєморозуміння з цього питання: у нас діє регіональне угруповання військ і сил, і на сьогодні сформовані всі компоненти, які необхідні як для оборони, так і для удару у відповідь», — розповів дипломат.

«Плани зі збільшення американського військового контингенту поблизу кордонів Росії і Білорусі не сприяють безпеці сусідніх країн. Ні для Польщі, ні для інших держав, де ці бази розгортаються, нічого хорошого таке протистояння не принесе», — заявив посол.

Під час нещодавньої спільної прес-конференції з Анджеєм Дудою у Вашингтоні президент США Дональд Трамп схвалив рішення Варшави про виділення $ 1,5−2 млрд на будівництво інфраструктури під американську військову базу на території країни. Дуда зауважив, що її можна було б назвати «Форт Трамп».

Схожі новини