Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові помолились за полеглих героїв-захисників України

  • 14.10.2018, 14:10
  • 735

З нагоди Дня захисника України та 76-ї річниці створення Української повстанської армії сьогодні, 14 жовтня, у Львові вшанували пам’ять полеглих Героїв.

Вшанувати Героїв, похованих на полях почесних поховань Личаківського цвинтаря, прийшли керівництво області та міста разом із громадськістю, військовими, близькими й рідними захисників Української держави, повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Спершу квіти поклали до Меморіалу невідомому вояку Української повстанської армії, опісля — до могил борців за незалежність України, котрі спочивають на полі почесних поховань № 67 та загиблих під час проведення ООС на сході України на полі почесних поховань № 76.

«Ми платимо високу ціну за нашу свободу, за нашу незалежність та за те, щоб вільно жити на своїй землі. Кожен платить свою ціну — хтось сивою головою, хтось недоотриманою пенсією, хтось самотністю. А тут, на Личакові, ми вшановуємо людей, які заплатили найвищу ціну — поклали своє життя. І те питання, що 4 роки поспіль звучить: „а чи не даремно це все?“, сьогодні вже має відповідь: не даремно. Якби не наші герої, то не було би нової української армії, яка вистояла під Дебальцево, Іловайськом, яка є сьогодні озброєна, одягнута і здатна вирішувати будь-які завдання. Наша дипломатія має за собою міцне військо, тому українські політики можуть тепер по-іншому говорити зі світовими. Ми захищаємо не лише свою територію, а й спільні християнські та європейські цінності. Ці хлопці поклали голови не даремно. Вони загинули за те, щоб ми йшли вперед з вірою в нашу перемогу, з вірою в себе та з вірою, що над місцями, де вони поклали голову, майорітимуть синьо-жовті прапори», — зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Опісля священики відслужили чин панахиди за Героями, які віддали своє життя за нашу державу.

«Такі дійства як сьогодні, відбуваються у кожному місті, у кожному селі нашої країни. Адже біда постукала майже у кожні двері, біда під назвою „війна“ змусила нас жити у час змін. Дерево нашої української свободи уже рясно полито кров’ю патріотів. Ми воюємо за усіх дітей, які втікали від війни. І вони повернуться у свої домівки, на свої вулиці, у свої школи. Свято Покрови, День козацтва та День Захисника цього року особливе, адже ми святкуємо його на державному рівні», — звернувся до усіх присутніх учасник АТО Віталій Смілка.

Усі заходи відбулись за участі військовослужбовців роти почесної варти Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та у супроводі військового оркестру.

Схожі новини