Передплата 2024 «Добра кухня»

Вхід заборонено: Невакцинованих дітей в Україні не пускатимуть у школи і дитсадки

  • 13.09.2018, 13:36
  • 586

Дітей без необхідних без необхідних щеплень проти інфекційних хвороб в Україні не пускатимуть у дитячі заклади.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

Згідно з законом, відвідувати державні заклади освіти можуть лише ті діти, які отримали щеплення за Календарем профілактичних щеплень, або у дитини є медичні протипоказання до вакцинації (ст. 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»). Колективний імунітет допоможе захистити від смертельно небезпечних хвороб тих дітей, які не можуть вакцинуватись з медичних причин.

Якщо в дитини є протипоказання, їй надається відповідна довідка на підставі даних обов’язкового медичного профілактичного огляду дитини за участю лікаря педіатра та інших лікарів-спеціалістів. Рішення про допуск таких дітей до закладів освіти приймає комісія лікарів відповідного лікувально-профілактичного закладу.

Лікарсько-консультативна комісія може прийняти рішення щодо заборони відвідування дитиною без профілактичних щеплень навчального закладу, наприклад — у разі ускладнення епідемічної ситуації. У таких випадках питання щодо форм здобуття освіти такими дітьми вирішують місцеві органи освіти.

Через те, що ризик захворювання на інфекційні хвороби з початком навчального року збільшується, МОЗ просить Міносвіти обмежити доступ нещеплених дітей в освітні заклади.

Схожі новини