Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна має шукати альтернативні ресурси природного газу, — Болтон

  • 24.08.2018, 18:35
  • 568

У питанні занепокоєння проектом «Північний потік-2» є і економічна, і стратегічна складові, а Україна має шукати альтернативні ресурси природного газу, наголошує радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон.

«Ми з прем'єр-міністром України провели дуже цікаву дискусію щодо питань енергоресурсів і ролі, яку відіграє Україна, що ми можемо зробити в майбутньому», — сказав Джон Болтон на прес-конференції в п'ятницю в Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, президент США Дональд Трамп, висловлюючи занепокоєння щодо «Північного потоку-2», відзначає «не лише економічну важливість цього питання в Європі… а й стратегічну».

«Безумовно, це те, що пов'язано з монополією постачальника критично важливих енергоресурсів… Чому ви, Європа добровільно ще більше прив'язуєте себе до російських енергопостачальників. Альтернативний варіант для України та інших країн — знаходити інші джерела і ресурси природного газу», — додав він.

Радник президента США наголосив: «Це питання політики, уряду України, щоб шукати альтернативні енергоресурси, щоб не було залежності від Росії».

Джон Болтон зауважив, що якщо «Північний потік-2» буде побудовано, то «Україна залишиться в ситуації ризику, що Росія, навіть якщо зобов'яжеться, не постачатиме достатніх обсягів газу».

Схожі новини