Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові майже вчетверо скоротилася кількість одержувачів субсидій

  • 09.08.2018, 15:58
  • 377

Торік у літній період їх отримувала кожне друге домогосподарство у місті.

Станом на 1 серпня у Львові житлову субсидію отримують 29 732 домогосподарства. А це 12% від усіх домогосподарств Львова (в місті всього 248,5 тис. сімей). Про це повідомили в управлінні соціального захисту Львівської міської ради. В аналогічний період минулого року (тобто станом на 1 серпня 2017 року) субсидію у Львові отримували 112 169 сімей (45,1% від усіх сімей Львова). Тобто у Львові майже вчетверо скоротилася кількість одержувачів субсидій.

Як відомо, з травня цього року в Україні діють зміни у призначенні житлової субсидії, тому змінилася кількість сімей, які мають право на її отримання, — кажуть в управлінні соцзахисту і очікують, що на опалювальний (зимовий) період, який триває з 1 жовтня до 30 квітня, отримувачів субсидії буде більше, ніж в неопалювальному (літньому) періоді.

Нагадаємо, в травні цього року Кабінет міністрів вніс зміни у порядок призначення житлових субсидій. Зокрема, відтепер треба декларувати дохід геть усіх членів сім’ї, а не тільки тих, хто проживає у даному помешканні. Тому багатьом мешканцям довелося подавати нову заяву і декларацію для отримання субсидії, хтось втратив право на її отримання тощо. Для детальнішої інформації щодо призначення субсидії Львівська мерія радить звертатись до районних відділів соціального захисту міста.

Олена ПЕТРИК

Схожі новини