Передплата 2024 «Добрий господар»

Підкорювач Евересту вирішив повести українських політиків на Говерлу

  • 24.05.2018, 15:18
  • 584

Львівський альпініст Роман Городечний, який нещодавно підкорив Еверест, разом з друзями влаштовує похід на Говерлу для політиків «Перевірені горами».

Похід відбудеться 23 червня, у День державного працівника, розповів ZAXID.NET Роман Городечний.

За його словами, ідея зробити такий похід на найвищу точку українських Карпат виникла спонтанно.

«Я вважаю, що гори — це лакмусовий папірець для людини. Якщо ви всередині гнилі, не зовсім відверті і чесні до людей, то це вилізе. Якщо ви слабкі духом чи фізично, то це теж вилізе. Гори не пробачають багатьох речей, і в горах ви не можете подзвонити куму, який приїде і забере вас звідти», — розповів Роман Городечний.

Випробовувати політиків на фізичну та моральну витривалість будуть на День державного працівника, 23 червня. Роман Городечний зазначив, що участь у поході може взяти будь-який політик державного чи місцевого масштабу.

Незабаром на Facebook-сторінці Романа Городечного з’явиться допис з детальнішою програмою походу. Аби записатися у похід, необхідно повідомити Романа або його друзів, які будуть позначені у дописі.

Нагадаємо, 14 травня Роман Городечний став першим львів'янином, який підкорив Еверест. При спуску з Евересту на висоті 6,4 км різко погіршився стан здоров’я українських альпіністів, а згодом львів'янина Романа Городечного і киянина Тараса Позднія евакуювали вертольотом зі схилу Евересту. У четвер, 24 травня, міський голова Львова Андрій Садовий нагородив Романа Городечного відзнакою «Золотий герб міста Львова», а напередодні його нагородив подякою керівник Львівської ОДА Олег Синютка.

Схожі новини