Передплата 2024 ВЗ

Створено систему, що дозволяє "бачити" крізь стіни за допомогою Wi-Fi

  • 03.07.2013, 12:12
  • 535

Wi-Fi виявився не тільки зручним способом поширення інтернет-з'єднання, але й ідеальним пристроєм для стеження. За допомогою бездротового сигналу можна без особливої праці визначити всі переміщення людини, навіть якщо вона знаходиться за стіною. Здатну на це систему розробила Діна Катабі з Массачусетського технологічного університету.

Незвичайна розробка отримала назву Wi-Vi. Система здатна одночасно відстежувати переміщення трьох осіб. W-Vi фіксує рухи людей, аналізуючи зміни сигналу, що відбуваються через переміщення тіла. Для цього використовуються дві антени і приймач. Спеціальна комп'ютерна програма відсіває сигнали від статичних перешкод, таких як стіни, і обчислює розташування рухомого тіла.

Розробники стверджують, що їхня технологія проста і дешева. Вона може бути використана рятувальниками, щоб витягувати з-під уламків людей. Також система стане у нагоді поліцейським, щоб відстежувати точне місцезнаходження злочинців у приміщенні перед його штурмом.

Вчені сподіваються, що Wi-Vi може знайти застосування у сфері управління домашньою електронікою, а також у контролерах для відеоігор. Зазначимо, що ідея використовувати сигнал Wi-Fi для визначення місця розташування людей не нова. Не так давно повідомлялося про систему WiSee, що дозволяє управляти домашньою технікою за допомогою жестів, і теж працює крізь стіну.

Джерело: Вести.ru

Схожі новини