Передплата 2024 «Добра кухня»

«Ідеальний приклад»: вчені визначили найспокусливішу форму губ

  • 13.03.2018, 17:40
  • 1 793

Нове дослідження визначило найбільш привабливу форму уст.

Вчені провели опитування серед 1000 чоловік з 35 різних країн світу, в ході якого з'ясували, що найбільш привабливими є симетричні пухкі губи, повідомляє nv.ua.

В ході дослідження, результати якого були опубліковані в науковому журналі Journal of Cranio-Maxillofacial Surgery, 60 відсотків респондентів назвали співвідношення 1:1 між верхньою і нижньою губою, як найбільш привабливу форму. Іншими словами, найсексуальнішою визнана форма, де верхня і нижня губа однакові за розміром.

Володаркою такої форми губ є голлівудська актриса Скарлетт Йоханссон, зазначає автор дослідження, доктор Пол Хайдекрюгер. Він визнав, що, згідно з результатами їх з колегами дослідження, губи Йоханссон є ідеальним прикладом найсексуальнішої форми губ.

На другому місці розташувалася форма з трохи більш пухкою нижньою губою, як у Кайлі Дженнер — зірки і бізнесвумен, якій вдалося побудувати цілу імперію завдяки своїй лінії губних помад.

Втім, згідно з іншим дослідженням, проведеним раніше відомим британським пластичним хірургом Джуліаном Де Сільва, володаркою найсексуальніших губ є зовсім не Дженнер і навіть не Йоханссон, а кантрі-співачка Тейлор Свіфт.

Її губи симетричні, а також мають яскраво виражену арку Купідона. Саме ця особливість губ, на думку Де Сільва, виглядає найбільш привабливою в очах чоловіків.

«Губи Тейлор прекрасні. У неї чудова форма рота і яскраво виражена «арка Купідона» — особливість форми губ, володіти якою мріють всі мої клієнтки!

Губи Ріанни теж користуються великою популярністю і у неї так само, як і у Тейлор, яскраво виражена «арка Купідона»", — зазначає фахівець.

За словами Де Сільви, губи починають природно зменшуватися в розмірах з 28-річного віку. Це пов'язано з уповільненням вироблення колагену і гіалуронової кислоти. Він зазначив, що саме в цьому віці жінки починають замислюватися про корекцію форми губ.

Схожі новини