Передплата 2024 «Добрий господар»

Скандинавська весна триватиме до 31 березня

Напишіть статтю про Скандинавію — і отримайте шанс виграти цінний приз

Ви знали, що 66% шведів у віці від 25 до 64 років є офіційними студентами або ж навчаються самостійно (проходять онлайн-курси та беруть приватні уроки), і що це — один з найвищих показників у світі? Що у Фінляндії лісами вкрито 70% території, а за площею — це більше, ніж Італія чи Велика Британія? Що у Норвегії місто з населенням понад 30 тисяч осіб вважається великим? Якщо ці факти вам відомі або знаєте, де їх шукати, якщо ви — допитливі і вмієте писати прості, але цікаві тексти, запрошуємо взяти участь у конкурсі з написання статей на скандинавську тематику в Українській Вікіпедії, який триватиме до 31 березня і проводиться за підтримки посольства Норвегії в Україні.

Для участі у конкурсі необхідно зареєструватися на сайті Вікіпедії України (якщо у вас ще немає облікового запису), створити або доповнити статтю у Вікіпедії, пов'язану з тематикою конкурсу (географія, культура, наука, історія, суспільне життя Скандинавських країн). Можна обрати теми серед запропонованих або визначити тему самостійно. Необхідно поставити на сторінці обговорення шаблон {{Скандинавська весна|Ім’я користувача}} та вказати своє ім’я користувача у шаблоні. Якщо стаття перекладена з іншого мовного розділу, поставити також {{Перекладена стаття}}, наприклад, {{Перекладена стаття|en|Bryggens Museum|станом на 1 березня 2018 року}}). Протягом конкурсного періоду потрібно буде поліпшувати статтю, зокрема, врахувавши побажання жюрі. Всі статті автоматично надійдуть на розгляд суддів. При остаточній оцінці до уваги братиметься стан статті на 31.03.2018.Статті повинні бути створені або відредаговані у конкурсні терміни (до 31 березня 2018 року). Правки до та після цього не братимуться до уваги!

За словами керівника ГО “Українсько-Скандинавський центр” Анастасії Антоник, оцінювати матеріали судді будуть за якістю і величиною статті, братимуть до уваги, авторський це текст чи перекладений з інших мов сайту Вікіпедії. Ті, що наберуть найбільше балів, отримають цінні призи. Серед призів - тематичні книги, художні книги авторів із скандинавських країн, сувеніри з національною символікою країн Скандинавії, національні продукти Скандинавських країн, сертифікати на безкоштовне вивчення скандинавських мов, поїздка у літню школу і навіть... мандрівка у Норвегію!

Крім того, активні учасники обов’язково отримають сувенір від ГО «Вікімедіа Україна» з логотипом Вікіпедії. Церемонію нагородження буде проведено приблизно через місяць після завершення конкурсу.

Схожі новини