Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На застарілому обладнанні навчати студентів технічних вишів — марна справа

  • 19.12.2017, 17:39
  • 2 190

lifecell відкрив навчальну телеком-лабораторію у «Львівській політехніці».

На застарілому обладнанні навчати студентів технічних вишів — марна справа
На застарілому обладнанні навчати студентів технічних вишів — марна справа

У Національному університеті “Львівська політехніка”Дата-оператор lifecell відкрив другу сучасну телеком-лабораторію в рамках проекту «lifecell університети». Вона надасть студентам можливість на практиці ознайомитися з роботою телеком-оператора та підготуватись до роботи в одній із найперспективніших галузей.

Цю навчальну телеком-лабораторію відкрили для студентів Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки НУ «Львівська політехніка». Вона має все необхідне для отримання практичних знань про роботу сучасних мобільних мереж.

«Ми дуже раді відкрити телеком-лабораторію у «Львівській політехніці», адже бачимо, наскільки можливість отримати практичні знання мотивує та надихає студентів. Наша співпраця з університетом не закінчується передачею обладнання, оскільки з приходом нових технологій телекомунікаційна галузь все більше потребує кваліфікованих кадрів, тому наші спеціалісти регулярно проводитимуть практикуми для викладачів та студентів у найстарішому українському технічному виші», — прокоментував головний виконавчий директор lifecell Ісмет Язиджи.

На думку т.в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку Львівської ОДА Романа Кокотайла, «це вагомий проект для того, щоб студенти змогли здобути хорошу кваліфікацію, були готові до викликів бізнесу»,

Ректор Львівської політехніки Юрій Бобало наголосив: «Ми живемо в такий час, коли на застарілому обладнанні навчати студентів технічних вишів — це марна справа. Адже й промисловість, й ІТ-галузь очікують від нас фахівців, які знають, що робити, що можна робити й як це робити. Отож відкриття цієї лабораторії дозволить нам готувати саме таких професіоналів».

Також спеціалістами lifecell було розроблено та проведено спеціальний лекційно-лабораторний практикум для викладачів Інституту телекомунікацій радіоелектроніки та електронної техніки НУ «Львівська політехніка», спрямований на висвітлення сучасних задач розгортання і обслуговуванням мереж мобільного оператора.

Підтримка технічної освіти молоді в галузі мобільних телекомунікацій — один із пріоритетів компанії lifecell, що реалізує декілька проектів у цьому напрямку: програму стажувань для студентів «Стрибок у життя», соціально-освітню програму для дітей «Школа мобільного зв'язку» та проект «lifecell університети». Останній розпочав роботу у 2015 році, коли у технічній освіті — випускникам профільних спеціальностей навіть за належної теоретичної підготовки не вистачало практичних навичок роботи із сучасним обладнанням. Перша телеком-лабораторія lifecell була відкрита в Інституті телекомунікаційних систем Київського національного університету України «Київський політехнічний інститут».

Схожі новини