Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Самбірщині підприємець привласнив близько 300 тис грн бюджетних коштів

  • 05.04.2024, 19:30
  • 703

46-річний мешканець Львівського району заволодів бюджетними коштами однієї з сільських рад колишнього Турківського району у сумі майже 300 тисяч гривень, виділених для проведення будівельно-ремонтних робіт на культурно-медичному об'єкті

Фото: Поліція Львівської області
Фото: Поліція Львівської області

Відомо, що у 2019 році підприємець уклав з однією з сільських рад тодішнього Турківського району договір щодо проведення будівельно-ремонтних робіт на культурно-медичному об'єкті, а також договір про постачання на цей об'єкт меблів та медичного обладнання.

В подальшому підприємець склав та підписав офіційні документи, у які були внесені недостовірні відомості про об'єми виконаних будівельних робіт та використаних матеріалів, а також про меблі та медичне обладнання, частина з яких були поставлені не в повному обсязі, а інша частина — взагалі не постачалась.

Таким чином бюджету сільської ради було завдано збитків на суму 295 тисяч гривень.

Правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України та ч.1, ч.3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей — позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Завдані збитки підприємець відшкодував.

Схожі новини