Передплата 2024 ВЗ

Почесне консульство Молдови працюватиме на три “фронти”

  • 21.09.2017, 15:54
  • 4 533

У сфері його діяльності — Львівська, Рівненська та Тернопільська області

У четвер, 21 вересня, на вулиці Коновальця, 54 урочисто відкрили почесне консульство Республіки Молдови. Це уже 18-е почесне консульство у Львові. Нова консульська установа охоплюватиме три Західноукраїнські області - Львівську, Рівненську та Тернопільську. Почесним Консулом Молдови у Львові став підприємець Володимир Губицький. Свого часу працював заступником голови Львівської ОДА, зокрема, з питань підготовки міста до Євро-2012. Пана Губицького пов’язують із готельним бізнесом, зокрема, готелем “Цитатель”, а також із мережею супермаркетів "Сільпо" та "ВАМ".

Почесне консульство Молдови у Львові працюватиме над налагодженням бізнесових та економічних зв’язків між нашими крпаїнами. Як розповів “ВЗ” Володимир Губицький, з Львівщиною співпрацюють близько п’ятдесяти молдовських підприємств. Найближчим часом їх стане більше.

У день відкриття дипустанови відбулася зустріч почесного консула Володимира Губицького та посла Молдови в України Руслана Болбочана з міським головою Львова Андрієм Садовим, головою Львівської ОДА Олегом Синюткою та представниками торгово-промислової палати. “Ми підтримували, підтримуємо і будемо підтримувати територіальну цілісність України. Розуміємо ваш великий біль, і бажаємо якнайшвидшого вирішення конфлікту на сході України. Для нас Україна — важливий стратегічний партнер”, - сказав пан Болбочан.

Садовий (на церемонії перерізання стрічки його не було. - Авт.) виступив під час зустрічі із пропозицією — створити зі Львова пряме авіасполучення Кишинів — Львів. Це у рази збільшить туристичний потік до міста Лева.

Після завершення офіційної церемонії відкриття консульства молдовський дипломат відвідав церкву Успіння Пресвятої Богородиці, що на вулиці Руській. Цей храм збудований у 1591- 1629 роках. 26 січня 1631 року храм освятив архієпископ Петро Могила, який за походженням був молдаванином.