Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тягнизуб поставив новий рекорд

  • 16.01.2017, 19:05
  • 1 793

Силач протягнув півтонні сани з людьми – заради благодійності.

Тягнизуб поставив новий рекорд
Тягнизуб поставив новий рекорд

На Маланки та Василя у центрі Львова встановили черговий рекорд України. Це десятий рекорд відомого Тягнизуба (педіатра за фахом Олега Скавиша). Цього разу він протягнув на 21 метр зубами великі сани з людьми — загальна вага «вантажу» близько 500 кілограмів.

За атракцією, яка відбувалася у самому серці Львова, на проспекті Свободи, спостерігали багато людей — львів’яни та гості нашого міста.

«Вага саней разом із трьома пасажирами — 494 кілограми. Це не так вже й багато, порівняно з моїми попередніми рекордами. Як на мене, вийшов хороший рекорд. Допомагаю, чим можу! - каже богатир. - У такий спосіб привертаю увагу до проблеми, до благодійного марафону на порятунок життя важко хворих дітей». Акція відбулася в ме­жах доброчинної ініціативи «Разом потягнемо» - спільного проекту лікаря Скавиша та благодійного фонду «Крила надії» задля допомоги важко хворим діткам.

Свій ювілейний десятий рекорд силач присвятив 13-річній Христинці Страдомській, яка лікується у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, де працює педіатром Олег Скавиш. Дівчинка майже всі свої роки провела у лікарняних палатах. За словами силача, водночас лікаря, цій дівчинці потрібна дорога операція з пересадки кісткового мозку. Вартість її — 120 тисяч євро. Батьки не мають таких грошей, держава теж не може допомогти.

Усі, хто спостерігав за шоу, не приховували захоплення, особливо діти. Віталік каже: «Це було круто», а львів’янка Оленка - «Це наша гордість!!!».

Олег розповідав натовпу глядачів, які зібралися подивитися на шоу, що сани важко було зрушити з місця, бо вони примерзали. Раніше богатир тягнув трамвай, залізничний вагон, 120-тонний корабель...

Допомагали силачу створювати різдвяний настрій вертеп «Містерія Різдва» і молодіжний театр «Мельпомена». Вони теж колядували на сцені Різдвяного ярмарку і виручені кошти передали на лікування Христинки. Як повідомила директор благодійного фонду “Крила надії” Наталія Ліпська, під час встановлення рекорду вдалося зібрати 5426 гривень.

Представник Книги рекордів Украї­ни Ігор Підчібій розповів: «Досягнення буде занесено до Книги рекордів України за категорією “спецпідготовка”. Олег «Тягнизуб» протягнув зубами сани з людьми з максимальною вагою на максимальну відстань - 21 метр. Затрачений час - 68 секунд».

Фото зі сторінки Олега Тягнизуба у Фейсбуці

Схожі новини