Передплата 2024 «Добра кухня»

«Наш героїчний прапор „збирав“ підписи по всій лінії фронту»

У Львові встановили рекорд у номінації «Найбільший прапор України з найбільшою кількістю підписів дітей та військових»

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Мабуть, кожен населений пункт по-особливому цьогоріч святкував День Соборності України. Бо тільки у єдності ми — сила! І, найголовніше, усі чекали цього свята і готувалися до його гідного відзначення. Хтось проводив фестиваль, інші встановлювали рекорди.

Встановили рекорд і у місті Лева у номінації «Найбільший прапор України з найбільшою кількістю підписів дітей та військових». І попри те, що довжина прапора не облічується кілометрами, оскільки він має лише 40 метрів, цінність його саме у тих підписах дітей і військових, які є на прапорі.

— Рік тому у нас з волонтеркою Стефанією Хом’як з’явилася ідея рекорду, який би об'єднав наших воїнів на передовій та маленьких українців, які збирали кошти для військових, — розповіла журналістці «ВЗ» ініціаторка встановлення рекорду, громадська діячка Ірина Климович. — Наш героїчний прапор, який «збирав» підписи на лінії фронту, не раз «ночував» в окопах, пройшов складний шлях, точніше, проїхав тисячі кілометрів з військовими капеланами та волонтерами. Наша ідея стала реальністю завдяки людям, які повірили в неї.

За словами пані Ірини, відтепер прапор-рекордсмен, який побував у 30-ти бригадах ЗСУ, а також у руках Головнокомандувача Збройних Сил України, генерала Валерія Залужного, який також залишив на ньому свій підпис, творитиме сучасну історію разом з кожним, хто відвідає воєнно-історичний музей у Будинку офіцерів у Львові, що по вулиці Театральній, 22.

Схожі новини