Передплата 2024 «Добрий господар»

«Я навіть не знаю, що це таке — зубний біль»

Олексій Кордзіховський відкрив зубами 52 пляшки за одну хвилину і встановив Національний рекорд

Фото з особистого альбому Олексія Кордзіховського
Фото з особистого альбому Олексія Кордзіховського

Цього чоловіка можна сміливо називати людиною-бобром через його міцні зуби. Олексій Кордзіховский з Хмельницького елементарно відкорковує зубами пляшки з металевими кришками. А цими вихідними ще й встановив рекорд, який офіційно підтвердила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

«Ініціатори рекордів щоразу пропонують нові, незвичні, іноді навіть чудернацькі ідеї рекордів для того, аби залучити якомога більше людей і більше донатів на допомогу ЗСУ. Чим креативніша ідея рекорду, тим більше людей долучаються до збору коштів під час фіксації рекорду», — розповіла журналістці «ВЗ» Лана Вєтрова.

Новий рекордсмен Олексій Кордзіховський за освітою юрист. До повномасштабного вторгнення любив подорожувати, майже щотижня «освоював» нові міста і навіть вів щоденник мандрівника. А ще чоловік знається на народній медицині. Він — батько чотирьох дітей. Але є у чоловіка дивне хобі - відкривати пляшки зубами.

Як довго Олексій Кордзіховський тренувався перед встановленням рекорду, та чому вирішив його «узаконити»?

— За одну хвилину я відкрив 52 пляшки, — розповів журналістці «ВЗ» Олексій Кордзіховський. — Досі ніхто нічого подібного не робив. 29 березня мені виповниться 34 роки.

— То ви цей рекорд присвятили до свого дня народження?

— Ні. Я його присвятив своєму молодшому братові Олегу, який пропав безвісти. Він — військовослужбовець. До повномасштабного вторгнення був в АТО, з початком великої війни Олег захищав Україну на запорізькому напрямку. Останній раз ми з ним спілкувалися телефоном 25 лютого 2022 року — у його день народження. Потім зв’язок обірвався. 1 квітня слухавку взяв рускій солдат, сказав, що телефон витягнув у 200-го. Але ми йому не повірили. Сподіваємося, що Олег живий.

— Як довго ви готувалися до встановлення рекорду?

— Взагалі не тренуюся, — сміється рекордсмен. — А те, що можу легко відкоркувати пляшку з металевою кришкою зубами, одного разу продемонстрував групі чоловіків. Це трапилося випадково. Йшов через парк. Назустріч — група хлопців, з якими не дружив, але знав їх в обличчя. Вони мені кажуть: «Мусиш нам відкрити 5 пляшок. А якщо не відкриєш, то даєш нам 500 гривень». У мене грошей не було. Але я не сперечався. Взяв ті пляшки і одну за одною відкрив зубами. «А тепер ви мені платіть 500 гривень, бо ви — програли», — сказав їм. І після цього випадку зрозумів, що можу ось таке робити.

— І зуби у вас не болять?

— Не болять і ніколи не боліли. Я навіть не знаю, що це таке — зубний біль. От на встановленні рекорду відкрив 52 пляшки за хвилину і почуваюся прекрасно. У мене є мрія: якби якийсь популярний телеканал погодився зафіксувати мій новий рекорд з відкривання пляшок не на швидкість, а на кількість. Я би відкрив 1000 пляшок. Хотів би таким чином зібрати кошти на підтримку ЗСУ. Я ж можу відкривати зубами як з правого боку, так і з лівого. А на встановленні цього рекорду я навіть відкривав дві пляшки одразу! Усе зафіксовано у відеоматеріалах.