Оце так баґет! Понад 140 метрів завдовжки
Новий світовий рекорд встановили пекарі з Франції
12 французьких пекарів за присутності десятків «уболівальників» понад 14 годин працювали над виготовленням рекордної за довжиною булки. «Світовий рекорд побито! — радісно повідомила у соцмережах влада комуни Сюрені, що поблизу Парижа. — Довжина спеченого сьогодні баґета становить 140,53 метра».
Як констатували чиновники, встановлення світового пекарського рекорду вимагало «справжнього духу й колективної спортивної майстерності».
Попередній світовий рекорд у цьому «спорті» належав пекарям із Італії, які спекли чіабату 133 метри завдовжки. Звичайно, завзяті конкуренти італійців на кулінарному «фронті», французи, мусили відповісти на виклик своїх сусідів…
За роботу французькі пекарі взялися о 3-й годині ночі. Тісто «замішували, формували й випікали», повідомила влада комуни, за присутності публіки, у наметі на оглядовому майданчику в Сюрені. Багет спекли згідно зі всіма вимогами «національного пекарського мистецтва», тобто з чотирьох складових — пшеничного борошна, води, дріжджів і солі.
14 годин сумлінної праці, і ось нарешті результат — баґет 140,53 метра завдовжки! А значить, конкурентам втерли носа, адже рекордний французький баґет на 7,53 метра довший від рекордної італійської чіабати.
За роботою французьких пекарів уважно спостерігали представники світової Книги рекордів Ґіннесса. Зокрема, стежили за тим, аби поперечний переріз рекордного баґета на усій його довжині був не менший за п’ять сантиметрів.
Після встановлення й фіксації рекорду баґет розрізали й роздали місцевим жителям, які його залюбки з'їли.