Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На камеру не позують…

Поведінка представників фауни вражає - на лоні дикої природи поводяться невимушено

Фонд «Найкраща фотографія дикої природи» оприлюднив сто найкращих у цьому році тематичних світлин у кількох номінаціях. Через місяць їх виставлять на огляд у Лондонському музеї історії природи. Тоді ж назвуть володаря Ґран-прі.

Поки що у соцмережах виставили півтора де­сятка робіт, які здобули високу оцінку членів журі. Скажімо, фото рідкісного павука Девіда Боуї, яко­го знайшли у тропічних лісах Малайзії, а також за­фіксований фрагмент суперечки ревнивих бджіл-самок за право знайти собі пару. Серед найбільш вдалих і знімок тюленів, які дрімають у льодяній воді, акробатичний стрибок горностая, зображен­ня ягуара, який вполював алігатора. Захоплення у глядачів викликає інша зафіксована фотомить — прогулянка двох павичів у рослинному «тунелі».

А «Живому куточку» найбільше припали до впо­доби дві інші роботи — Саші Джуманка і Семуеля Стоуна. На одній зображено сову, яка свою голо­ву поклала «на плече» другові (подрузі). На друго­му фото бачимо працьовиту ворону, яка у своєму дзьобі несе відразу кілька камінців.

Так і хочеться сказати: які ж вони розумні і сим­патичні - брати наші менші!

Схожі новини