Передплата 2024 «Добрий господар»

«F-16 літають у мене на стриху…»

Серед українців зараз багато розмов про заморські винищувачі, які мали би допомогти нам бити ворога з повітря. Чують гуркіт у хмарах — дивляться у небо, намагаючись розпізнати силуети цих літаків. Навіть багато жартів ходить з цього приводу

— Я маю свої F-16! — сказала мені ми­нулої неділі місцева «політиканка», 70-річ­на баба Ганна. — Ціла їх ескадрилья літає на стриху. Так гудуть, що аж до хати чути!

Баба Ганя має на увазі шершнів. Че­рез дірки у бокових дошках на даху ці ве­личезні жовто-чорні «оси» проникають на горище і там будують своє конусне кубло.

— Я їх не виганяю, їхньої хатки не нищу. Нехай живуть! — втішена своїм гумором, каже наша співрозмовниця. — Бо вони мені горобців на стрих не пускають. Та і мишей — також. А от мене — не кусають. Живемо з ними у мирі і дружбі.

Наші люди і у війну вміють бути дотеп­ними. Назву грізної зброї переносять на домашніх тварин. Коників, котів, собак, цапків називають «джавелінами», «бай­рактарами», «хаймарсами». Ну, а тепер ді­йшла черга до F-16…

Схожі новини