Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«У Бога був свій план на мене»

На Волині зареєстрували Національний рекорд у номінації «Найбільша кількість виходів силою на дві руки на перекладині»

Сильні духом. Так кажуть про тих, хто не здається, а наперекір усім перешкодам, впевнено йде до поставленої мети. Або до мрії. Як це зробив 25-річний Олександр Ващук.

Про цього неймовірного хлопця журналістці «ВЗ» розповіла керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

«Сашко встановив рекорд в одній з найскладніших технічно і найважчих фізично вправ. За одну годину він здійснив найбільшу кількість виходів силою на дві руки на перекладині - аж 285 разів!», — сказала пані Лана. -Знаєте, мені було складно впоратися з власними емоціями, — каже керівник Національного реєстру рекордів України. — Олександр — з дитинства на інвалідному візку. Але сила волі, спортивна впертість і наполегливість привели його до рекорду.

За словами рекордсмена, вихід сили на дві руки на перекладині в рази складніша від звичайного підтягування. Бо звичайне підтягування — це коли підтягується людина так, щоб голова і підборіддя були над перекладиною. А вихід сили на дві руки — це один вибуховий рух, коли спортсмен злітає у повітря і стає на турніку обома руками.

— Загалом я тренуюся близько 10 років, — розповів журналістці «ВЗ» Олександр. — А до самого рекорду почав готуватися, коли почався ковід. Батько тоді біля будинку встановив для мене турнік.

Олександр Ващук народився здоровою дитиною, а захворів, коли йому виповнився рочок. Внаслідок хвороби «відмовило» все тіло.

— Моє тіло було паралізоване, але у Бога був свій план на мене, — каже Сашко.

Хлопець не любить розповідати про свою хворобу. Каже, що вперто і наполегливо тренувався, але ще два роки тому ця вправа у нього взагалі не виходила. Та він не здавався. Бо знав, що має досягти результату. Як і в інших сферах діяльності. Він — спортсмен-паралімпієць, самостійно вивчив англійську й у час ковіду навіть працював вчителем англійської, потім програмістом і менеджером ІТ-компанії.

Команда паралімпійців, до складу якої входить Олександр Ващук, вже має у своїй скарбничці національний рекорд. А тепер усі її члени мріють увійти з новим рекордом у Книгу рекордів Гіннеса.

Схожі новини