Передплата 2024 ВЗ

«Коровотерапія» повертає душевну гармонію

Тригодинні обійми з рогатою годувальницею коштують майже місячну пенсію

Від такого спілкування задоволення отримують усі.
Від такого спілкування задоволення отримують усі.

Ті з нас, чиє дитинство минуло у селі, ніколи не забудуть романтику того періоду. Її створювало у тому числі спілкування з домашніми тваринами. У компанії собак, котів, коней, корів, телят дітлахи забували про складні домашні завдання, які давали у школі, не зважали на втому, негоду. Улюблені наші Тузики, Мурки, Зірки, Фіалки ставали вірними друзями і найпершими, як тепер модно казати, антидепресантами.

Сам пригадую, скіль­ки позитивних емоцій отримував, коли, при­гостивши мамину корівку хлі­бом, отримував від неї подяку у вигляді «поцілунку» шорстким язиком. Або коли, набігавшись з м’ячем, сідав на пасовись­ку біля корови, яка прилягла в обід, і солодко засинав біля її теплого живота…

Нове — давно забуте старе. Про позитивну енергетику, яка іде від «виробниць молока», зга­дало подружжя фермерів Фіони і Вілла, яке живе у британсько­му графстві Йоркшир. На спіл­куванні з коровами воно орга­нізувало прибутковий бізнес, повідомляє The Guardian. За тригодинний оздоровчий сеанс обіймів з ними туристам тре­ба викласти 50 фунтів (в екві­валенті це майже місячна пен­сія деяких українців). Від охочих у такий спосіб «підзарядити­ся» позитивною енергією нема відбою. Цей вид заробітку для фермерів виявився більш ста­більним, ніж продукування мо­лочної продукції.

Жодних складнощів у «коро­вотерапії» немає. Можна про­сто прийти і погладити тварин­ку, розчесати, помити, обняти її, лягти поруч, прогулятися з нею, порозмовляти. Це добре знімає стреси, спровокова­ні міським життям, заспокоює, відновлює сили. Після такого спілкування відвідувачі отриму­ють великий заряд бадьорості. Не завжди пігулки здатні дати такий ефект.

Якщо і вам часто допікає хандра, зважтеся на таку не­традиційну терапію: поїдь­те у село і побудьте бодай тро­хи у товаристві корів. Ще краще зробити це разом з дітьми, багато з яких навіть не здога­дуються, звідки береться моло-ко.

І ще — підказка нашим селя­нам, яким сутужно зараз з гро­шима. Запропонуйте заможним містянам сеанс коровотера­пії. Як зробили це підприємливі британці Фіона і Вілл.

Схожі новини