Передплата 2024 ВЗ

Малюнки від ослів — ого-го, іга-га!

«Пробило на творчість». Так можна сказати про двох милих віслючків з англійського Норвіча. На відміну від своїх близьких родичів, вони не возять вантажів, не виконують іншої фізичної роботи, а… малюють

Чергові «муки творчості»...
Чергові «муки творчості»...

Ще донедавна ці тваринки виконували соціальну функцію: разом із господинею Ліндою Вайт їздили у школи, будинки для людей похилого віку. І на­віть у в’язниці. Дітей ці твари­ни розвеселяли після складних уроків, стареньких розраджу­вали від самотності, а засудже­ним дарували надію на кращий етап в їхньому житті.

Якось Лінді випало побувати в Америці. В одному з тамтеш­ніх звіринців вона побачила атракціон з вухатими тюленя­ми (їх ще називають морськи­ми левами). Гігантські особини брали до свого рота вмоче­ні у фарбу пензлі і «малювали» ними картини. «Шедеври» по­тім продавали на благодійних аукціонах.

Лінда вирішила і своїх ві­слюків зробити художниками. Після кількох сеансів репети­торства пензлі вони почали брати в зуби так само сприт­но, як сіно. Сюрреалістичні ма­люнки, створені віслюками, купують туристи, які приїж­джають подивитися на незвич­них митців. Особливий талант до живопису виявляє віслюк Бо Піп, каже Лінда Вайт. Малю­ють її підопічні нетоксичними фарбами на полотні. Попит на ослячі роботи чималий. Лінда має прибутковий бізнес.

Схожі новини