Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Запустив кігті у… ворожий танк

Заголовок наш образний, але точний, передає суть справи. Він — про незвичну жертву, про позитивний результат активної діяльності ось цього симпатичного котика

Початок історії поклало ка­тастрофічне руйнування Ка­ховської ГЕС, яку підірвали рашисти влітку цього року. Внаслідок безконтрольного розливу води загинуло бага­то тварин. Волонтери дивом врятували маленьке руде ко­шеня, яке ось-ось могло пото­нути. Переляканого до смер­ті малюка віддали у добрі руки — у цій сім'ї котик віджив, а зго­дом перетворився на справж­нього красеня. Про його поря­тунок розповіли у соцмережах. А згодом господарі викорис­тали свого улюбленця під час акції для збору коштів на дрон українським військовим.

Потрібну суму швидко зна­йшли. За неї придбали ква­дрокоптер, яким згодом опе­ратори БПЛА з легендарної 3-ї окремої штурмової бригади знищили російський танк.

Військовий журналіст Юрій Бутусов так написав про цю пригоду: «Помста кота! Кіт, якого врятували після підри­ву окупантами Каховської ГЕС, помстився тим, хто ледве не позбавив його життя».

Схожі новини