Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Окупанти замінували… кішку

Ризикуючи життям, український воїн звільняв її з пастки протягом двох з половиною годин

Моторошну історію про знущання рашистів з тварин, а також про щасливе завершення цієї «НП» завдяки героїчному вчинку воїна ЗСУ, розповіла білоруська агенція «Белсат», яка публікує свої новини і українською мовою. Мороз по шкірі йде, коли читаєш ці рядки.

Очевидці розповіли жур­налістові, що 23-річний сол­дат-сапер Анатолій роз­мінував кішку, до тіла якої було прив’язано вибухівку. Щоб не наражати себе на небезпеку, простіше було підірвати цю вибухівку ра­зом з твариною. Але наш воїн вчинив інакше. Ось що згадує Анатолій про ту не­звичну подію в його ще не­великій кар'єрі сапера.

«Ми зайняли позиції. Там бліндаж був у зруй­нованому будинку. Чуємо звідти несамовитий крик. Увійшли обережно і бачимо таку картину: лежить кіш­ка, лапи їй ці гади зв’язали скотчем, а на тілі кілька пе­тель стирчать з волосіні. Їх видно тільки, якщо уваж­но придивитися. Пробле­ма була в тому, що якщо їх обрізати, то буде вибух, а якщо кішку потягнути — те ж саме. Простіше, звичай­но, було самим підірвати, тому що був занадто вели­кий ризик. Але кішка — це ж жива істота…»

Анатолій зробив неймо­вірне — протягом двох з по­ловиною годин розмінову­вав кішку. Вона залишилася живою. Один з його побра­тимів планує забрати вря­тованого мишолова до себе додому — кішка ж наїлася стільки страху. На гостю з фронту вже чекають дружи­на воїна і його донька…

Журналісти кажуть, що цей трафунок стався на східній ділянці фронту. І він уже не перший. Коли росій­ські війська відступають, часто мінують домашніх тварин. Хочуть ще більше нашкодити нам, бо знають, як чутливо українські вої­ни ставляться до всього на своїй рідній землі.

Схожі новини