Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Бджоли допомогли зловити злодійок

Кенійські правоохоронці отримали у підмогу несподіваних помічників. Ними, за повідомленням видання The Star, виявилися… місцевий знахар і бджоли. Саме «божі комахи» допомогли стражам порядку виявити і притягнути до відповідальності нечистих на руку

Бджоли не відчепилися від злодійок, аж поки ті не віддали вкрадені гроші.
Бджоли не відчепилися від злодійок, аж поки ті не віддали вкрадені гроші.

Інцидент трапився в автобусі. Дві злодійки з міста Кітенгела (округ Каджіадо) обікрали в са­лоні одну з пасажирок і втекли геть. Сума кра­діжки чимала — 80 тисяч кенійських шилінгів (у еквіваленті - майже 19 494 гривні). Виявивши пропажу, постраждала написала заяву у поліцію. А для певності пішла ще й до місцевого знахаря. І той після здійснення певного ритуалу відпра­вив на пошуки грошей… тисячі бджіл.

Яким же було здивування містян, коли через тиждень вони побачили на вулицях двох жінок, обліплених бджолами. В одної медоноси вкрили половину обличчя, в іншої - обліпили руки. Жінки зізнались, що це саме вони вкрали гроші. А піс­ля того, як їх атакували комахи, вирішили здатися у поліцію. Після явки з повинною, розкаяння і по­вернення вкраденої суми бджоли, які «полонили» крадійок, полетіли назад у свої вулики.

Начальник поліцейського відділку Патрік Ма­ньясі підтвердив незвичне розкриття злочину, заявивши при цьому, що чогось подібного за свою службову кар'єру не бачив.

Схожі новини