Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Спочатку на волю, а потім — у сплячку

У ці дні, після кількамісячного перебування у неволі, десяток їжаків покинули вольєр «Домівки Врятованих Тварин» у Львові і переселилися до лісу. Він тепер стане їхньою постійною домівкою

Їжачки освоюються на волі.
Їжачки освоюються на волі.

Навесні ці крихітні колючі «колобки», зали­шившись без матері, опинилися у зоопритул­ку. Тут їм забезпечили ситу годівлю, ветеринар­ний догляд, дали дах над головою. «Коли вони прибули до нас, були зовсім беззахисними. Але завдяки безмежній любові, турботі виросли у сильних і здорових. Ми відпустили їх у вільну природу, де вони завжди мали бути. Маємо ве­лику надію на їхню успішну адаптацію», — напи­сав керівник зоопритулку Орест Залипський.

Їжачки навчилися добувати собі їжу. У лісах зараз багато всяких плодів, комах, черв’яків, так що до снігу встигнуть освоїтися на новому місці. Заодно в якихось нірках підшукають собі зручні оселі і заляжуть у багатомісячну зимову сплячку. Їхню життєдіяльність підтримуватимуть калорії, якими запаслися за кілька місяців до того.

У ці дні «Домівка Врятованих Тварин» випус­тила на волю ще й козулю. Вона потрапила у звіринець після того, як стала учасницею ДТП. Завдяки поліцейським, які вчасно відвезли по­страждалу у ветклініку, сарна залишилася жи­вою. Після реабілітації вона знову перебуває у рідній стихії.

Схожі новини