Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дикий кабан шпацерував по Сумах

У домашньому вольєрі йому було нудно

Кабана не лякає навіть поліцейська машина.
Кабана не лякає навіть поліцейська машина.

Поліцейські прикордонних Сум минулої суботи змушені були виїжджати на «несерйозний» виклик. Їм належало затримати дикого кабана, який серед білого дня гуляв містом, зокрема, бачили його біля торгового центру на проспекті Михайла Лушпи.

Щоб «порушник громад­ського порядку» бува не учу­див чогось, по вулицях його супроводжувала міліція. Ве­пра не лякала присутність ба­гатьох машин із мигалками. Не боявся він і людей, які філь­мували лісового гостя на свої смартфони. Інформацію і ре­портажний сюжет про мандри лісового гостя швидко поши­рили в Інтернеті. І через кілька годин у поліцію зателефону­вав один із жителів обласно­го центру, запевнив, що той кабан — його власний, і звати його Васька.

Дикий кабан Васька перед тим жив у вольєрі. Але гени підказували йому, що краще бути на волі. Коли нікого з до­машніх не було поряд, рилом підважив засувку у вольєрі - і «вийшов на люди». Пройшов­ся головними вулицями, пар­ками, скверами. Там його і за­стали власники. Для приманки кинули Васьці кілька гостинців, і той, задоволений ними, побіг до рідної оселі.

Кабани у місті - не рід­кість. Бачили їх у Львові, Рів­ному, Луцьку, до війни — на пляжах Маріуполя. Звична річ — екскурсії вепрів у польських Ґданську, Ґдині, в іспанських, німецьких, італійських, ізраїль­ських містах… За кордоном ка­бани не соромляться красти їжу і чужі речі.

Схожі новини